Wie is de meest inspirerende sociaal ondernemer van Den Haag?

Drie Haagse sociale ondernemingen zijn genomineerd voor de campagne ‘Wie is de meest inspirerende sociaal ondernemer van Den Haag’. Deze ondernemingen creëren kansen voor mensen die zelf minder makkelijk aan werk komen. Zij laten zien dat succesvol sociaal ondernemen leidt tot meer maatschappelijke impact en zijn daarmee een inspirerend voorbeeld voor anderen.

Bekijk de drie korte video’s waarin de bedrijven zich voorstellen en breng een stem uit op je favoriet. LET OP: stemmen kan tot dinsdag 13 maart 09:00 uur!! De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de WERKtop op 15 maart 2018.

Onzichtbaar Den Haag

Onzichtbaar Den Haag leert ervaringsdeskundigen (ambassadeurs) op het gebied van dakloosheid, schulden en gezondheidszorg om van hun kwetsbaarheid hun kracht te maken en deze vakkundig in te zetten.

De Maaltijd Express

De Maaltijd Express kookt maaltijden voor senioren en bezorgt deze aan huis In de keuken werken koks in spe die zelf minder makkelijk aan werk komen met als doel uitstroom naar opleiding of horeca in de stad.

Haagse Zwam

HaagseZwam kweekt oesterzwammen op het restproduct koffiedik. Door deze lonend te verkopen creëert HaagseZwam banen binnen haar bedrijf voor mensen die zelf minder makkelijk aan werk komen.

Winnaar afgelopen jaar

In 2017 is lunchroom Happy Tosti na het tellen van de stemmen op de WERKtop uitgeroepen tot winnaar. In de lunchroom werken mensen met een arbeidsbeperking. Happy Tosti timmert hard aan de weg. Afgelopen jaar sleepten zij meerdere prijzen in de wacht. In diverse steden hebben de eerste franchise locaties hun deuren geopend en bieden werkgelegenheid voor mensen die anders langs de kant blijven staan.

Doel van deze campagne is om Haagse sociaal ondernemers een podium te geven en sociaal ondernemerschap in Den Haag te stimuleren. De campagne is een initiatief van:

Breng uw stem uit

Breng uw stem uit

Breng uw stem uit