Wat is sociaal ondernemerschap?

Social Hub Den Haag staat in het teken van het stimuleren van sociaal ondernemerschap. Wat verstaan we hieronder?

Sociaal ondernemers maken maatschappelijke impact. Zij halen het overgrote deel van hun inkomsten uit de markt, en maken maatschappelijke impact door hiermee banen te creeren voor mensen die anders langs de kant blijven staan. 

Veel sociaal ondernemers laten al zien dat een maatschappelijke missie prima hand in hand gaat met economische doelstellingen.

Niet al het personeel in een sociale onderneming hoeft een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt te hebben. Sommige ondernemers kiezen voor een combinatie.

Hoewel het maatschappelijke doel belangrijker is dan het maken van winst is het belangrijk dat sociale ondernemingen een gezond toekomstperspectief hebben. Dit betekent dat de ondernemingen zelfredzaam zijn en hun primaire inkomstenbron uit commerciële activiteiten komt.

Sociale ondernemingen zijn niet geheel afhankelijk van subsidies maar kunnen op eigen benen staan. De onderneming is gebaseerd op een gezond verdienmodel. Daarbij kan de behaalde winst opnieuw geïnvesteerd worden om het maatschappelijke doel van de onderneming verder te realiseren: het maken van impact.

Gepubliceerd op: 03 - 09, 2017

Laatst gewijzigd op: 03 - 05, 2018

Is deze pagina nuttig? Ja deze pagina is nuttig

comments powered by Disqus