Welke netwerkclubs en evenementen zijn er?

Zowel landelijk als in Den Haag zijn verschillende netwerkclubs actief. Met behulp van deze clubs kom je in contact met andere (sociaal) ondernemers en vergroot je jouw netwerk. Daarnaast worden er veel evenementen georganiseerd voor ondernemers waarin het delen van kennis en netwerken centraal staan. Met behulp van deze clubs en evenementen kun je je eigen onderneming op de kaart zetten, inspiratie opdoen en kennis delen. Bekijk de agenda voor alle evenementen. Voor een compleet overzicht van de businessclubs, ondernemers- en winkeliersverenigingen kun je terecht op de site van de gemeente Den Haag.

Social Club Den Haag

Social Club Den Haag is mede-initiatiefnemer van steunpunt Social Hub Den Haag en stimuleert al jaren sociaal ondernemerschap in onze stad. Social Club Den Haag organiseert o.a. netwerkevents waar sociaal ondernemers kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. Zij bieden sociaal ondernemers een podium. Kennis delen, co-creatie, inspiratie en op een betrokken manier 'goed geld verdienen' staan centraal

Een succesvol evenement van Social Club Den Haag is 'Social Club Investors Days'. Tijdens dit evenement pitchen toekomstig sociaal ondernemers hun idee voor een deskundige jury. De jury bestaat uit experts van banken en fondsen die hun netwerk en kennis gebruiken om sociale ondernemingen te stimuleren. De door de jury uitgekozen ondernemers komen terecht in een versenellingstraject en worden actief gesteund door de Social Club Den Haag en haar partners.

Ook worden er regelmatig netwerk evenementen georganiseerd waar sociaal ondernemers elkaar en maatschappelijke partners kunnen ontmoeten.  

Volg Social Club Den Haag op Facebook en Twitter.

MKB Den Haag

MKB Den Haag is de Haagse afdeling van MKB Nederland. Zij zetten zich in voor het midden- en kleinbedrijf in Den Haag met het doel een gunstig ondernemersklimaat te creëren. MKB Den Haag organiseert meerdere netwerkbijeenkomsten en kennissessies per jaar.  

Social Enterprise NL

Social Enterprise NL is de landelijke organisatie die de groeiende beweging van sociaal ondernemerschap aanjaagt. Dit doen ze onder andere door sociaal ondernemers met elkaar te verbinden, de belangen van de sector de vertegenwoordigen bij de (lokale) overheid, en het organiseren van evenementen, zoals het jaarlijkse gemeentecongres. Daarnaast ontwikkelt Social Enterprise NL de code sociaal ondernemerschap. 

MAEX Den Haag

De MAEX Den Haag is het platform waarop sociale initiatieven in de regio Den Haag zichzelf zichtbaar kunnen maken voor de samenleving. Op dit platform kan je onder meer aangeven welke producten of diensten jouw onderneming aanbiedt, maar ook welke behoeftes jouw onderneming heeft, zoals financiering of personeel.  

Voor de wereld van morgen

Voor de wereld van morgen is een initiatief van ASN Bank. Op dit platform worden projecten van duurzame en sociale ondernemers zichtbaar gemaakt. Daarnaast kunnen ondernemers meedoen aan de ASN Bank Wereldprijs of een crowdfunding campagne starten in samenwerking met Oneplanetcrowd.

99vanHaaglanden

De 99vanHaaglanden is een werkgeversnetwerk van 99 bedrijven in de regio Haaglanden die samen willen werken aan een inclusieve arbeidsmarkt. Zo willen zij invulling geven aan de Participatiewet en hun eigen MVO-beleid. De bedrijven delen ervaringen en kennissen op netwerkbijeenkomsten en tijdens workshops.

Fysieke Locaties:

Nasal netwerkclubs zijn er veel fysieke locaties waar je andere (sociaal) ondernemers kan ontmoeten. In Den Haag wordt er veel gewerkt in coworking locaties, of panden waarin ook andere ondernemers zijn gevestigd. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de volgende plekken: 

  • New World Campus: De New World Campus is een ‘broedplaats voor sociale impact en innovatie’.  De campus biedt kantoorplekken, werkplekken en labs aan ondernemers die willen bijdragen aan duurzame vooruitgang.
  • Dryve: Dryve is een coworking space en een community voor (beginnende) ondernemers. 
  • Caballero Fabriek: De Caballero Fabriek (CabFab) is een bedrijfsverzamelgebouw voor innovatieve, creatieve en culturele bedrijven. De diversiteit aan ondernemingen in de CabFab zorgt voor nieuwe verbindingen en kruisbestuiving. 
  • Werkfabriek: De Werkfabriek is de co-workspace voor sociaal ondernemen in Den Haag. Het pand biedt flexibele of vaste werkplekken. Leden van de Werkfabriek hebben onderling goed contact waardoor samenwerken niet ongewoon is. 
  • Binck36: Bink36 biedt ruimte voor creatieve en innovatieve ondernemers. De vier panden zorgen voor een verhuurbare ruimte van 20.000 m2. 

Voor een compleet overzicht van de coworking spaces in Den Haag kan je terecht op de website van Startup Hub The Hague

Spreekuren en andere terugkerende evenementen 

  • Spreekuren: Meethubs zijn de fysieke manifestaties van de Social Hub. MeetHubs worden vaak samen met andere evenementen georganiseerd. Tijdens een MeetHub staan experts van de Social Hub klaar om je vragen te beantwoorden. Bekijk de agenda om uit te vinden wanneer de volgende MeetHub wordt georganiseerd. 
  • Social Impact Lab (Ook wel: De Haagse Methode) Het Social Impact Lab helpt gevestigde sociaal ondernemers van buiten Den Haag om morgen en anders zo spoedig mogelijk een vestiging in Den Haag te openen. Dit gebeurt aan zogenaamde ‘versnellingstafels’. Aan elke tafel zit een team van professionals van de gemeente Den Haag, banken, fondsen en sociale verbinders, ieder met een eigen expertisegebied. Facilitators begeleiden de tafels. Ter plekke worden contacten gelegd per mail en telefoon en acties uitgezet. Aan het eind van de dag gaan de ondernemers naar huis met ‘een roadmap’ zodat zij de volgende dag al de eerste stappen kunnen zetten richting een onderneming in Den Haag. Het uiteindelijke doel is meer mensen aan het werk helpen. “In één middag stappen gezet waar ik anders maanden over gedaan zou hebben.”
  • WERKtop: De WERKtop is een groot congres georganiseerd door de gemeente Den Haag in samenwerking met partners. In februari 2017 was de tweede editie in de Grote Kerk in Den Haag. Werkgevers en de overheid komen hier samen om kansen te creëren voor werkzoekenden, in het speciaal de werkzoekenden die zelf minder makkelijk aan werk komen. De dag is gevuld met kennissessies, workshops en toonaangevende sprekers. Dagvoorzitter dit jaar was Femke Halsema.

Gepubliceerd op: 05 - 09, 2017

Laatst gewijzigd op: 03 - 05, 2018

Is deze pagina nuttig? Ja deze pagina is nuttig

comments powered by Disqus