Wat zijn STiP-banen?

Een STiP baan is een gesubsidieerde baan in de semi-publieke sector voor mensen met een bijstandsuitkering die zonder intensieve begeleiding niet aan het werk komen. In STiP-banen gaan mensen aan de slag met taken waar andere medewerkers onvoldoende aan toe komen; zo gaat de STiP-baan niet ten koste van bestaande banen. 

Een STiP-baan is een gesubsidieerde baan voor Hagenaars die al geruime tijd een bijstandsuitkering ontvangen. STiP staat voor Sociaal Traject in Perspectief. Er is geen sprake van verdringing van bestaand werk. Het gaat om aanvullende taken waar organisaties geen geld voor hebben of die niet of onvoldoende gebeuren.

STiP- medewerkers hebben maximaal 3 jaar lang de zekerheid van een baan en loon. Hierdoor krijgen zij de kans om waardevolle werkervaring op te doen. De STiP- medewerkers zijn een belangrijke meerwaarde voor uw bedrijf. Zij pakken werkzaamheden op die anders blijven liggen en dragen bij aan het verminderen van werkdruk van het overige personeel.

Als werkgever geeft u de medewerker(s) drie jaar lang bestaanszekerheid en zorgt u dat hij of zij weer meetelt.

Alle STiP-banen zijn inmiddels ingevuld. Het is mogelijk dat er de komende periode STiP- banen beschikbaar komen. Bijvoorbeeld als STiP-medewerkers doorstromen naar een reguliere baan.

Wilt u als werkgever voor de resterende periode een STiP-baan beschikbaar stellen? Stuur dan een mail naar stip@denhaag.nl.

Neem telefonisch contact op via: 070 752 77 50.
Of stuur een mail naar stip@denhaag.nl

Bron: https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/ondernemen/stip-banen-gesubsidieerde-banen-voor-mensen-in-de-bijstand.htm

Gepubliceerd op: 05 - 09, 2017

Laatst gewijzigd op: 03 - 05, 2018

Is deze pagina nuttig? Ja deze pagina is nuttig

comments powered by Disqus