Welke verzekeringen moet ik afsluiten?

Voor ondernemingen zijn er verschillende verzekeringen die je kunt afsluiten. Deze bedrijfsverzekeringen dekken bedrijfsrisico’s. Het verzekeren tegen deze bedrijfsrisico’s is niet verplicht, maar wel verstandig. Zo voorkom je dat je incidenteel een grote kostenpost tegenkomt.

Hieronder vind je een klein overzicht met de meest afgesloten bedrijfsverzekeringen: 

  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering functioneert hetzelfde als een particuliere aansprakelijkheidsverzekering en verzekerd de schade bij partijen die voortkomen uit ongelukjes veroorzaakt door jezelf of je personeel.
  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering: Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade die wordt veroorzaakt door fouten of nalatigheid in bedrijfsactiviteiten.                         
  • Zakelijke rechtsbijstandsverzekering: Een zakelijke rechtsbijstandsverzekering dekt juridische kosten die je onderneming moet maken in het geval van incassozaken, conflicten en ontslagzaken. Arbeidsongeschiktheidsverzekering: Als ondernemer val je niet onder de Ziektewet. Als je ziek wordt krijg je dus niet doorbetaald en heb je ook geen recht op een uitkering. De arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekert je tegen inkomstenverlies bij langdurige ziekte en arbeidsongeschiktheid.
  • Bedrijfsschadeverzekering: Een bedrijfsschadeverzekering dekt de financiële schade die voortkomt uit bedrijfsstilstand door bijvoorbeeld brand- of waterschade.                              
  • Opstalverzekering: Een opstalverzekering dekt de schade aan je bedrijfspand.                
  • Inventarisverzekering: Een inventarisverzekering dekt schade die ontstaan is als gevolg van brand- en waterschade, inbraak of vandalisme.  

Gepubliceerd op: 05 - 09, 2017

Laatst gewijzigd op: 03 - 05, 2018

Is deze pagina nuttig? Ja deze pagina is nuttig

comments powered by Disqus