Welke accelerator/incubatortrajecten kan ik volgen?

Naast coachingstrajecten zijn er in de regio Den Haag ook verschillende accelerator en incubator trajecten te vinden. Deze trajecten helpen onder andere bij het starten of opschalen van je onderneming.

Venture Academy - Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden biedt met de Venture Academy een coachingstraject aan van 22 weken voor startende sociaal ondernemers. Door middel van intensieve begeleiding word je klaargestoomd voor de markt. Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan dit programma, neem dan contact met ons op. Het volgende programma begint in 2018!

Social Impact Lab - Gemeente Den Haag

Social Impact Lab is een innovatieve methode van de gemeente Den Haag om de opening van een vestiging in Den Haag, door gevestigde sociaal ondernemers uit andere steden, te helpen bespoedigen.

Het blijkt voor sociaal ondernemers van buiten de stad lastig en tijdrovend om in een voor hen onbekende stad de juiste ingangen en de juiste contacten te vinden. het Social Impact Lab helpt hierbij.

Dit gebeurt aan zogenaamde ‘versnellingstafels’. Aan elke tafel zit een team van professionals van banken, fondsen, instanties en de gemeente, ieder met een eigen expertisegebied. Facilitators begeleiden de tafels. Ter plekke worden contacten gelegd per mail en telefoon en acties uitgezet. Aan het eind van de dag gaan de ondernemers naar huis met een roadmap met daarin de te nemen vervolgstappen. 

Na het Social Impact Lab wordt contact gehouden met de ondernemers en de voortgang gemonitord. Waar nodig wordt geholpen bij het leggen van de benodigde verbindingen met de juiste partijen.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan dit programma, neem dan contact met ons op. Het volgende programma is op 1 februari 2018.

Social Club Investors Days

De Social Club Investors Days is een versnellingstraject dat wordt georganiseerd vanuit de Social Club, partner van Social Hub Den Haag. Tijdens dit traject krijgt een door een professionele jury uitgekozen groep met sociaal ondernemers persoonlijke begeleiding en een financiële bijdrage om hun ondernemingsplan verder uit te werken. Aan het eind moeten de sociaal ondernemers opnieuw pitchen voor de jury. Succesvolle plannen maken kans op een investering van de partners van de Social Club. Houd de website van Social Club in de gaten voor de volgende editie van Social Club Investor Days.  

World Startup Factory Impact Accelerator

De World Startup Factory Impact Accelerator is een Haags versnellingsprogramma voor startups die zich verbinden aan de UN Sustainable Development Goals. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het versterken van de sociale cohesie of het creëren van fatsoenlijk werk voor iedereen.  

Startups in Residence

Startup in Residence is een incubator voor startups die zich richten op de ‘wicked’ urban challenges in Den Haag. Het programma wordt georganiseerd vanuit de gemeente Den Haag. De startups worden gedurende een periode van vier maanden intensief begeleid door persoonlijke mentoren. 

Social Impact Lab - PWC

Het Social Impact Lab van PWC is een traject dat startende sociaal ondernemers helpt hun ideeën te realiseren en impact te vergroten. Sociaal ondernemingen die worden gekozen om dit traject te volgen kunnen intensieve begeleiding en financiële steun verwachten.

Oranjefonds groeiprogramma

Het Oranje Fonds organiseert een groeiprogramma voor sociaal ondernemingen die willen opschalen. Het programma biedt intensieve begeleiding en financiële steun voor sociaal ondernemers. Professionalisering van de onderneming en het vergroten van de maatschappelijke impact staan in dit programma centraal. Er zijn al meerdere edities van dit programma succesvol afgesloten. 

Gepubliceerd op: 05 - 09, 2017

Laatst gewijzigd op: 03 - 05, 2018

Is deze pagina nuttig? Ja deze pagina is nuttig

comments powered by Disqus