Waarom werken met mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt?

Mensen met 'een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt' komen door uiteenlopende oorzaken moeilijk aan het werk. Bijvoorbeeld door een verstandelijke of lichamelijke beperking. Ook schoolverlaters, ouderen of statushouders kunnen een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt hebben. Al deze werkzoekenden hebben ieder een eigen talent en zijn vaak geschikt voor specifieke functies.

De verschillende doelgroepen brengen hun eigen kwaliteiten mee. Zo is iemand met autisme vaak analytisch ingesteld en heeft oog voor detail. Iemand met het syndroom van Asperger is vaak erg perfectionistisch. Met de juiste aandacht en begeleiding leveren zij goed werk en versterken je team.

Steeds meer bedrijven willen met hun personeelsbestand een afspiegeling zijn van de samenleving. Samen zorgen we ervoor dat niemand langs de kant blijft staan en iedereen een kans krijgt om mee te doen.

In onderstaande video's stellen een aantal Haagse sociaal ondernemers en hun medewerkers zich aan je voor en laten zien dat het werken met 'doelgroepen' veel voordelen kent.

Gepubliceerd op: 04 - 09, 2017

Laatst gewijzigd op: 04 - 05, 2018

Is deze pagina nuttig? Ja deze pagina is nuttig

comments powered by Disqus