Welke platforms helpen de zichtbaarheid van mijn sociale onderneming te vergroten?

Als sociaal ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk potentiële klanten bereiken. Daarom is het belangrijk om je onderneming goed zichtbaar te maken. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van platformen zoals Buy Social en de MAEX.

Online marktplaatsen

Op Buy Social en de MAEX worden vraag en aanbod via een online marktplaats samengebracht. Op deze platformen kan je als sociaal ondernemer de producten en diensten die jouw sociale onderneming aanbiedt zichtbaar maken. Bedrijven en publieke instanties met een sociale inkoopvraag kunnen op deze manier in één oogopslag zien met wie zij zaken kunnen doen. Door je sociale onderneming aan te melden op deze platformen kan je dus de afzetmarkt van je onderneming vergroten.

Social Return

Het is de ambitie van de gemeente Den Haag om op termijn mogelijk te maken dat bedrijven met een social return verplichting deze kunnen invullen door in te kopen bij sociale ondernemingen. Op deze manier wordt er een impuls gegeven aan sociaal inkopen en wordt de afzetmarkt van sociale ondernemingen vergroot. Concreet betekent dit dat er steeds meer bedrijven gaan komen met een sociale inkoopvraag. Het is daarom verstandig dat je je sociale onderneming nu al aanmeldt op één of beide van de bovengenoemde platformen zodat je onderneming goed zichtbaar is voor deze bedrijven.

Social Enterprise NL

Social Enterprise NL is aanjager van de landelijk groeiende beweging van sociaal ondernemers, zodat steeds meer maatschappelijke en economische impact kan worden gecreëerd. Als landelijke vereniging van sociaal ondernemers zetten zij zich in voor het promoten van sociaal ondernemerschap in Nederland. Ook bieden zij onder andere ondersteuning bij het vinden van financiering, het in kaart brengen van jouw maatschappelijke impact en het aanscherpen van je marketingstrategie. Zodat je verder kunt groeien en je impact kunt vergroten.

Social Club Den Haag

De Social Club Den Haag is mede initiatiefnemer van steunpunt Social Hub Den Haag en stimuleert al jaren sociaal ondernemerschap in onze stad. De Social Club Den Haag organiseert o.a. netwerkevents waar sociaal ondernemers kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. Zij bieden sociaal ondernemers een podium. Kennis delen, co-creatie, inspiratie en op een betrokken manier 'goed geld vedrienen' staan centraal. 

Gepubliceerd op: 05 - 09, 2017

Laatst gewijzigd op: 18 - 07, 2018

Is deze pagina nuttig? Ja deze pagina is nuttig

comments powered by Disqus