Foto: Inge van Mill

Win €10.000,- en coaching!

Drie keer per jaar doneert ABN AMRO €10.000,- aan een startende ondernemer. Het doel is om deze sociaal ondernemers een eind op weg te helpen. Tussen 1 september en 1 november kun jij meedoen en kans maken op dit mooie bedrag en deelname aan het coachingsprogramma van de Social Stimuleringsregeling!

Om deel te nemen schrijf je je in via het deelnemersformulier. Op 7 december wordt de top 3 van deelnemers geselecteerd. Deze mogen op 14 september op het ABN AMRO Boost Your Business event een pitch van 2 minuten geven. Het publiek zal de uiteindelijke winnaar kiezen.

Winnaar vorige editie

De vorige editie werd gewonnen door Makers Unite:

Makers Unite is een platform om nieuwkomers te verbinden aan de Nederlandse maatschappij. Denk daarbij aan vluchtelingen, migranten en asielzoekers. In 6 weken biedt Makers Unite nieuwkomers de plek en het ondersteunend programma om hun sociale en professionele netwerk uit te breiden. Door samen producten te maken kunnen mensen hun verhaal kwijt. Ook ontstaan er gesprekken en nieuwe relaties. En niet in de laatste plaats worden ze verbonden aan bedrijven in de creatieve sector via een netwerk van partners van Makers Unite.   

De jury gaf aan dat Makers Unite zich onderscheid van de rest van de aanmeldingen door haar brede aanpak. "Het gaat niet alleen om het integreren van vluchtelingen door de arbeid. Het gaat ook om het bouwen aan het zelfvertrouwen van de vluchtelingen door verbindingen te creëren, hen zichzelf te laten presenteren en hun eigen verhalen te laten vertalen aan de bedrijfspraktijk.

Daarnaast is de impact van Makers Unite groot doordat ze denkt in termen van schaal en replicatie. Makers Unite wil door heel Europa vestigingen creëren waar lokale bedrijven en nieuwkomers via creatieve creaties met elkaar in contact komen. De nieuwkomer kan echt integreren in de samenleving. Makers Unite heeft gekozen voor co-creatie; haar businessmodel is flexibel en dynamisch waardoor het bestendig is tegen economische tegenwind."

Gepubliceerd op: 04 - 09, 2017

Laatst gewijzigd op: 24 - 10, 2017

comments powered by Disqus