Brouwerij De Prael naar Den Haag!

Brouwerij De Prael naar Den Haag!

Brouwerij de Prael combineert in hartje Amsterdam het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met het brouwen van bier. Prael is een bierbrouwerij, een winkel én een horecabedrijf. Inmiddels is Brouwerij de Prael uitgegroeid tot een van de bekendste kleinschalige producenten van speciaal bieren in Nederland. En het goede nieuws is..de Prael komt naar Den Haag! De komende maanden volg je de ups en downs van de opstart van De Haegsche Prael hier exclusief op onze site.

De verbouwing is volop begonnen in het pand aan het Esperantoplein. We spreken Henk Velders tussen de bouwsteigers en de zakken MP75. ‘’Al drie jaar zijn we op zoek naar mogelijkheden buiten Amsterdam. Met name het vinden van een geschikte locatie bleek een probleem. Je hebt best wat ruimte nodig en niet iedereen zit te wachten op een brouwerij in de achtertuin,’’ vertelt oprichter Henk Velders. 
"In januari hebben we meegedaan aan het Social Impact Lab van de gemeente Den Haag en via een contact daar bleek een perfecte locatie beschikbaar te zijn: ‘Het Magazijn’ in het Haagse Energiekwartier.”
Op dit moment is het oude industriële pand uit 1931 al omgetoverd tot wooncomplex met unieke loft appartementen voor studenten, expats en young professionals.  Op de benedenverdieping is ruimte voor De Haegsche Prael. Er komt een brouwerij en een horeca gelegenheid ("proeflokaal").
"We zijn erg blij met deze locatie, alleen het rondkrijgen van alle vergunningen is een lastige en kost erg veel tijd. Maar we houden de moed er in; we verwachten dat we in november aan de slag kunnen en dat we het proeflokaal in februari volgend jaar kunnen openen. Het plaatsen van de brouwinstallatie en de ketels duurt wat langer, maar we verwachten in mei 2018 echt Prael biertjes te kunnen brouwen in Den Haag.”
De Haegsche Prael biedt straks werk aan een grote groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. ‘’We kunnen deze mensen straks meer structuur bieden en de mogelijkheid geven door te groeien naar regulier werk. Hoe mooi is dat?”
Wij blijven de verbouwing en alles wat er bij de opstart komt kijken volgen. Houd de site dus in de gaten.

Gepubliceerd op: 05 - 09, 2017

Laatst gewijzigd op: 03 - 05, 2018

comments powered by Disqus