Social Impact Lab helpt sociale ondernemingen

Social Impact Lab helpt sociale ondernemingen

Parkoers in het Zuiderpark zat op 12 oktober tijdens de vierde editie van het Social Impact Lab vol met gemotiveerde medewerkers van onder andere banken, vastgoedorganisaties, fondsen en de gemeente. Zij hadden zich aangemeld om deze middag aan ‘versnellingstafels’ vier sociale ondernemingen uit het land concreet te helpen om ook in Den Haag hun deuren te openen.

Ondernemer: ”Er zijn niet alleen concrete afspraken gemaakt maar er is ook concreet meegedacht met het concept.”

Programmamanager Circulaire Economie van de gemeente: "door de sociaal ondernemer te helpen behaal ik niet alleen winst voor mijn eigen beleidsvraag, maar ook voor het vraagstuk van SZW om meer mensen aan het werk te helpen". 

Wat is het Social Impact Lab?
Bij het Social Impact Lab wordt de diverse expertise van de deelnemers ingezet om gezamenlijk een roadmap samen te stellen voor vier sociaal ondernemers die naar Den Haag willen komen. In de roadmap staan de vervolgstappen die nodig zijn om een vlotte start te kunnen maken in Den Haag. De ondernemers worden wegwijs gemaakt in onze stad en ter plekke worden nuttige contacten gelegd. Er wordt meegedacht met het vinden van geschikte locaties en hoe de instroom van de doelgroep succesvol kan verlopen.

Voorafgaand aan het Lab wordt een intake gehouden met de vier geselecteerde sociale ondernemingen. Tijdens de intake wordt onder andere bepaald of het Social Impact Lab de meest geschikte methode is voor de ondernemer. De ondernemers hebben een businessplan aangeleverd met daarin bijvoorbeeld op welke manier zij werkgelegenheid gaan bieden.

Na afloop van de middag presenteren de sociaal ondernemers de opbrengst van de dag aan de groep.

Ondernemer: “Ik ben vanmiddag ondergedompeld in de Haagse situatie. Ik snap nu goed hoe het hier werkt.”

Om zoveel mogelijk opbrengst te halen uit de middag worden facilitators aangetrokken om de vier tafels te begeleiden. Na het Social Impact Lab worden de ondernemers gevolgd en ondersteund waar nodig. Via Social Hub Den Haag en onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte. 

Kom je ook naar Den Haag?
Wil jij met jouw sociale onderneming meedoen aan een volgend Social Impact Lab? We verwelkomen je graag in ‘het Haagse’. Stuur een mail met je motivatie en plan dan nemen we contact met je op.

Social Impact Lab is een initiatief van het Actieprogramma Sociaal Ondernemerschap van de gemeente Den Haag. Met het Actieprogramma wil de gemeente samen met partners de opkomende beweging van sociaal ondernemerschap in de stad aanjagen en bouwen aan een duurzaam fundament.

Gepubliceerd op: 17 - 10, 2017

Laatst gewijzigd op: 24 - 10, 2017

comments powered by Disqus