Sanne ten Bokkel Huinink wordt de nieuwe directeur van Fonds 1818

Sanne ten Bokkel Huinink wordt de nieuwe directeur van Fonds 1818

Sanne gelooft in sociaal ondernemerschap. Hij is, vanuit zijn huidige functie van rentmeester van Stichting Boschuysen, bij praktisch alle Social Impact Labs geweest om sociaal ondernemers verder te helpen. “Sociaal ondernemerschap is een belangrijke ontwikkeling, want zo worden maatschappelijke uitdagingen door de stad opgepakt.” Het is zijn voornemen om zich ook als directeur van Fonds1818 voor sociaal ondernemerschap in te blijven zetten. 

“Om sociaal ondernemerschap te laten werken is er lef nodig. We moeten er samen de schouders onder zetten en het gewoon gaan doen. En niet te bang zijn dat sommige ondernemers onderweg stranden, dat wordt in Nederland te snel als schande gezien. Om te starten hebben sociaal ondernemers een financiële bijdrage nodig, hier kunnen fondsen eventueel in voorzien.” 

Fondsen kunnen een rol vervullen in het financieren van initiatieven. “Want waar bijvoorbeeld gemeenten meer gebonden zijn aan wet-/regelgeving en beleid, daar hebben fondsen meer de vrije hand. Belangrijk is dat de fondsen, de gemeente en het bedrijfsleven in gesprek zijn om samen te bepalen hoe initiatieven het beste worden geholpen.” 

Sanne ziet dat fondsen meer en meer bezig zijn met innovatie. “Fonds1818 is hier geen uitzondering in. Wat voor sociaal ondernemers interessant is, is de ontwikkeling van MRI of mission related investments. Dit is geen geefgeld, maar het zijn investeringen die een fonds doet in – bijvoorbeeld -  sociaal ondernemers. Vergeleken met de commerciële geldmarkt is een fonds bijvoorbeeld bereid om minder of geen rente te rekenen of om meer risico te lopen.”  

Een voorbeeld van een goede Haagse sociaal ondernemer? “Dat is bijvoorbeeld Traub Stuc. Maar ook maatschappelijk betrokken ondernemers zoals Maison Kelder. Dit zijn ondernemers die mensen die normaal geen kans krijgen om aan het werk te gaan wel die kans geven. Zij zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen.” 

“In een ideale toekomst voor sociaal ondernemerschap in Den Haag is er samenhang tussen de sociaal ondernemers. De sociaal ondernemers kennen elkaar en helpen elkaar om succesvol te zijn. Zij vormen een sterk netwerk dat mensen aan het werk helpt en aan het werken houdt.” 

Voor ons is het meer dan duidelijk. Sociaal ondernemerschap in Den Haag gaat bloeien met deze nieuwe directeur van Fonds 1818. Succes Sanne! 

Sanne ten Bokkel Huinink is vanaf 1 juni directeur van Fonds 1818. Als felicitatie gaven wij hem een tas vol met producten van sociaal ondernemers. 

Gepubliceerd op: 26 - 03, 2018

Laatst gewijzigd op: 04 - 05, 2018

comments powered by Disqus