Nieuwe vestiging i-did in The New Farm

Nieuwe vestiging i-did in The New Farm

De uit Utrecht afkomstige onderneming i-did heeft een tweede vestiging geopend in het Haagse The New Farm. Burgemeester Krikke verrichtte 31 mei de officiële opening.

De sociale en circulaire onderneming i-did herwaardeert textiele grondstoffen en arbeidspotentieel. Zij maken onder andere hippe vilten tassen van afgedankt textiel zoals oude uniformen, en sinds kort is daar een interieurlijn bijgekomen bestaande uit akoestische toepassingen.

I-did zet zich in voor een wereld waar niemand buitengesloten wordt. 36 mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt zijn met een STiP-baan aan de slag bij de Haagse vestiging. Zij doen hier werkervaring op en vergroten hun zelfvertrouwen door het maken van mooie producten. Het doel is om uiteindelijk door te stromen naar een reguliere baan.

Vandaag heeft burgemeester @paulinekrikke de Haagse vestiging van @ididnl geopend! Bij i-did maken mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt hippe vilten tassen van gerecycled textiel. We wensens i-did en haar medewerkers veel succes!

Een bericht gedeeld door Social Hub Den Haag (@socialhub_dh) op 31 Mei 2018 om 11:36 (PDT)

In Utrecht heeft i-did al een vestiging. In mei 2017 deden zij mee aan het Social Impact Lab, het versnellingsprogramma van de gemeente Den Haag (door het Actieprogramma Sociaal Ondernemerschap), om gevestigde sociaal ondernemers uit andere steden te helpen om in Den Haag een vestiging te openen. Via het Social Impact Lab zijn de eigenaren van i-did, Mireille en Michiel, in contact gekomen met de STiP-baan regeling en de nieuwe locatie.

I-did heeft zich gevestigd in The New Farm. Die twee zijn een perfecte combinatie. In 2013 vestigde Urban Farmers zich op het dak en de bovenste verdieping, en sindsdien is het gebouw uitgegroeid tot internationale hotspot voor vertical urban farming, duurzame voedselproductie en circulariteit. Ook sociale en circulaire onderneming HaagseZwam heeft zich hier gevestigd.

Lees meer over i-did of bezoek hun webshop: www.i-did.nl

Gepubliceerd op: 01 - 06, 2018

Laatst gewijzigd op: 26 - 06, 2018

comments powered by Disqus