Nieuwe plannen en ambities Social Club Den Haag

Nieuwe plannen en ambities Social Club Den Haag

Social Club is mede oprichter van Social Hub Den Haag. Sinds februari zijn zij actief met een vrijwel nieuw bestuur. Afgelopen maand konden leden en belangstellenden kennis maken met de bestuursleden en reageren op de nieuwe plannen.

De Haagse community voor ondernemers met een duurzame en maatschappelijke impact: Social Club wil inspireren, verbinden en faciliteren. Dit willen zij doen door het organiseren van inspiratiesessies en netwerkbijeenkomsten, delen van best-practices, peer-to-peer coaching en partnerprogramma’s.

Tijdens de bijeenkomst was er volop gelegenheid voor het publiek om mee te denken en te reageren op ingebrachte stellingen. Hieruit kwam onder andere naar voren dat er behoefte is aan het vergroten van de zichtbaarheid van sociaal ondernemers en aan inspirerende evenementen waar de leden van de community elkaar kunnen ontmoeten en kennis en ervaringen kunnen delen. Dit was voor het bestuur een bevestiging dat zij de goede weg zijn ingeslagen.

Pilot Code Sociaal Ondernemen

Samen met Social Enterprise NL werd deze avond ook de ‘Pilot Code Sociaal Ondernemen’ gelanceerd. Tijdens dit traject, dat vanaf september van start gaat, krijgen vijf sociale ondernemingen uit de regio Den Haag de kans om zich voor te bereiden op toelating tot het Register van de Code Sociale Ondernemingen. Tijdens een aantal workshops worden de kandidaten begeleid in het implementeren van de vijf Code-principes, en klaargestoomd voor de uiteindelijke toelatingsprocedure. Het traject wordt gefinancierd door de gemeente Den Haag. 

Aanmelden voor de Pilot kan via info@socialclubdenhaag.nl. Vanaf half juli wordt het programma bekendgemaakt. Lees hier het handvat Code Sociale Ondernemingen.

De komende tijd gaat Social Club hard aan de slag met het uitbreiden van hun netwerk om zo gezamenlijk nog meer impact te kunnen maken. Wil je op de hoogte blijven van hun activiteiten of lid worden? Kijk dan op www.socialclubdenhaag.nl voor meer informatie. 

Gepubliceerd op: 20 - 06, 2018

Laatst gewijzigd op: 20 - 06, 2018

comments powered by Disqus