Nieuwe Editie Social Impact Lab

Nieuwe Editie Social Impact Lab

Ben je een sociaal ondernemer en wil je ook je deuren openen in Den Haag? Het Social Impact Lab helpt je om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Samen met een team van professionals van gemeente Den Haag, banken en fondsen  ga je concreet aan de slag in onze ‘versnellingssessies’. Alle mogelijke belemmeringen over regels, vergunningen, financiering e.d worden direct opgepakt. Ter plekke wordt gebeld, gemaild en alles wat nodig is om acties zo snel mogelijk in gang te zetten. Een ervaren facilitator zorgt ervoor dat de tijd goed wordt gebruikt en het resultaat gehaald wordt: een praktische roadmap met daarin alle stappen die je nog moet zetten.

12 oktober is alweer een vierde Social Impact Lab. We kijken nog even terug op de afgelopen editie:

De oude Palingrokerij in de Scheveningse haven was op 19 mei de inspirerende locatie voor het derde Social Impact Lab.

Vier sociaal ondernemers uit overige delen van het land die zich in Den Haag willen vestigen hielden een pitch en legden hun vragen voor om vervolgens in groepen uiteen te gaan naar de versnellingstafels.

I-Did: in Utrecht werken Mireille en Michiel met een team van designers en makers, waar zij vanuit restmaterialen voor o.a. Ikea prachtige producten maken. Dit doen zij met mensen uit de bijstand, die hier worden geactiveerd, soms zelfs in dienst komen en doorstromen naar andere werkgevers.

Yespers: met lekkere, pure en gezondere producten een betere wereld. Dat is de missie van Yespers.

Nova Werk: de uitstroom van leerlingen van het PRO/VSO onderwijs wordt op een vernieuwende manier aangepakt. Dit biedt kansen om de leerlingen te laten doorstromen naar kansrijke banen.

Fun Forest: in Rotterdam, Amsterdam, Almere en Venlo heeft Fun Forest klimparken voor ‘kleine en grote apen.’ Hier wordt gewerkt met diverse doelgroepen die een plek krijgen binnen het sociale bedrijf.

Aan het einde van de middag presenteerden alle ondernemers enthousiast de opbrengst van de dag. Wij blijven de ondernemers volgen en faciliteren waar nodig.

Gepubliceerd op: 02 - 09, 2017

Laatst gewijzigd op: 03 - 05, 2018

comments powered by Disqus