Maak een vliegende start: doe mee aan de Venture Academy!

Maak een vliegende start: doe mee aan de Venture Academy!

De Venture Academy is een coachingsprogramma waarin startende ondernemers worden ondersteund bij de ontwikkeling van een sociale onderneming.

De Universiteit Leiden is partner van de Social Hub Den Haag. De universiteit is met 6 faculteiten en 3700 studenten pontificaal aanwezig in Den Haag. Die aanwezigheid heeft impact, aangezien de universiteit zich actief verbindt met de stad. Bijvoorbeeld op het onderwerp sociaal ondernemerschap, met het initiatief van het Changemakers Lab. Binnen dit lab worden onderwijsprogramma’s aangeboden aan studenten die een sociale onderneming willen opstarten. Een ander programma is dat van Venture Academy: Een pre-incubatieprogramma voor sociale ondernemers in Den Haag.

De Venture Academy is een coachingsprogramma waarin startende ondernemers worden ondersteund bij de ontwikkeling van een sociale onderneming. Een kleine groep gemotiveerde deelnemers wordt geselecteerd op basis van een inschrijving. De deelnemers worden vervolgens in 13 interactieve workshops begeleidt om hun concept naar de markt te brengen. 

Afgelopen najaar deden verschillende startende sociaal ondernemers mee aan Venture Academy. Bijvoorbeeld de  draagbare energie generator van NoomiSmeltkroes een catering service voor vluchtelingen en Cheeky Pie, veganistische gebakjes gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

In het programma biedt de Universiteit Leiden samen met externe partners professionele ondersteuning, coaching en mentorschap aan elke deelnemende onderneming. Het doel van het programma is om een balans te vinden in het realiseren van een maatschappelijke doelstelling, naast het starten van een ​​gezonde en winstgevende onderneming. 

Om in aanmerking te komen voor de Venture Academy moet de sociaal ondernemer aan de volgende criteria voldoen:

  • Maatschappelijke missie: De onderneming streeft sociale impact na;
  • Marktpotentieel: De onderneming kan op hoofdlijnen aangeven wat het marktpotentieel is;
  • Product of dienst: Op hoofdlijnen ligt er een concept van het product of de dienst die naar de markt wordt gebracht; 
  • Team: Er is een uitgebalanceerd team met gemotiveerde en bekwame teamleden. 

Deelnemende sociaal ondernemers krijgen het volgende:

  • Mentorschap en coaching;
  • Trainingsprogramma met doelgerichte workshops;
  • Toegang tot een netwerk aan investeerders;
  • € 500 krediet AWS (Amazon-servers) serverruimte voor twee jaar.

Meld je nu aan

Het volgende programma begint op 21 februari 2018. Tot 5 februari 2018 kan je je hiervoor aanmelden. Omdat Universiteit Leiden partner is van Social Hub Den Haag mag een klein aantal sociaal ondernemers kostenloos meedoen aan het programma. Denk jij hier voor in aanmerking te komen en wil je meedoen? Neem dan nu contact met ons op!

Gepubliceerd op: 19 - 12, 2017

Laatst gewijzigd op: 22 - 01, 2018

comments powered by Disqus