Verbouwing van De Prael Den Haag vordert rap.

Verbouwing van De Prael Den Haag vordert rap.

Aan het Esperantoplein in het Energiekwartier wordt al een aantal maanden stevig verbouwd. Benieuwd naar de voortgang namen we een kijkje en spraken met mede eigenaar Henk Velders.

De start kende enige hobbels; de benodigde vergunningen bijvoorbeeld namen behoorlijk wat tijd in beslag. En ook halverwege het traject kosten zaken als aansluiting op het Electra netwerk of een terrasvergunning de nodige moeite. Maar Henk laat zich niet snel uit het veld slaan. In het ruime bedrijfspand worden de contouren van een horecazaak nu rap zichtbaar. Henk verwacht medio maart de deuren te openen voor het publiek.

“Bij de Prael kun je straks genieten van een zelf gebrouwen biertje en er worden lekkere maaltijden geserveerd. We hebben een mooie kaart samengesteld met diverse gerechten waarin bier een hoofdrol speelt.”

De toekomstige medewerkers van De Prael worden voorgedragen door verschillende Haagse (zorg)instanties en scholen. Door allerlei omstandigheden komen zij zelf niet makkelijk aan werk. Bij De Prael doen zij de nodige werkervaring op en vergroten zo hun kansen op de arbeidsmarkt. Fonds 1818 is positief over het project en heeft een financiële bijdrage gedaan.

Naast eten en drinken kun je straks ook flexwerken in het stoere, industrieel ogende pand. Voor (feestelijke) bijeenkomsten ben je hier ook aan het goede adres. De eerste reserveringen staan al. Mail naar denhaag@deprael.nl om ook alvast je evenement vast te leggen.

De Prael zoekt nog een aantal enthousiaste medewerkers zoals een Floormanager. Kijk hier voor de vacatures.

Meer weten? Benieuwd naar de openingsdatum? Houd de website van De Prael in de gaten.

Gepubliceerd op: 22 - 02, 2018

Laatst gewijzigd op: 20 - 04, 2018

comments powered by Disqus