Samen maatschappelijke vraagstukken oplossen

Samen maatschappelijke vraagstukken oplossen

Op 14 september vond de vierde editie van het gemeentecongres van Social Enterprise NL plaats in de Caballerofabriek in Den Haag. Hierbij stond de vraag centraal hoe sociaal ondernemers en gemeenten samen maatschappelijke vraagstukken kunnen oplossen. Er was ruim aandacht voor de Haagse methode, oftewel het Social Impact Lab, en voor de Social Hub. Ook werd een best practice benoemd over de samenwerking tussen Haagse fondsen en sociaal ondernemers.

Jonathan Holslag, wethouder Rabin Baldewsingh, wethouder Willemien Vreugdenhil, Willemijn Verloop en dagvoorzitter Bart Krull deelden hun visie over de relatie tussen gemeenten en sociale ondernemingen. 

Hoogleraar Jonathan Holslag benadrukte in zijn betoog dat nieuw ondernemerschap (dat hij ‘positief ondernemerschap’ noemt) mainstream moet worden. ‘Het is geen liefdadigheid, maar bittere noodzaak.’ (bron: Follow the Money)

Het was een bijzondere dag waarop sociaal ondernemers, vertegenwoordigers van gemeenten en beleidsmakers samenkwamen en waardevolle connecties zijn ontstaan.

Was je er niet bij en wil je meer weten over het congres? Bekijk dan de aftermovie of de foto’s en lees het artikel van Follow the Money.

Gepubliceerd op: 25 - 10, 2017

Laatst gewijzigd op: 28 - 10, 2017

comments powered by Disqus