Den Haag aan de slag met (h)erkennen van sociale ondernemingen

Den Haag aan de slag met (h)erkennen van sociale ondernemingen

We zien de laatste jaren steeds meer sociale ondernemingen in Nederland. Hiermee is bij sociaal ondernemers ook de behoefte naar her- en erkenning sterk gegroeid. 

Het is belangrijk dat klanten, financiers, overheden en andere zakenpartners weten dat het creëren van maatschappelijke impact bij hen voorop staat. Daarom is de Code Sociale Ondernemingen ontwikkeld.

Een gezamenlijke Code helpt ondernemingen om zich sterker te positioneren, en helpt bijvoorbeeld overheden om bedrijven te adviseren waar zij sociaal kunnen inkopen. MAEX, Social Enterprise NL en de gemeente Den Haag zijn als partner aangesloten bij dit initiatief van Social Club Den Haag, het platform voor impact gedreven ondernemers in de regio.

Ian Smeyers, directeur van Nelis Company legt uit: “Met deze Code kan ik laten zien dat ik echt sociaal ondernemer ben. Dat vind ik machtig.”

De Code Sociale Ondernemingen is een landelijk instrument. Den Haag is hier als eerste gemeente actief mee aan de slag. Sociale ondernemingen Happy Tosti, De Prael, Studeren en Werken op Maat, The Upside Café, Stichting Nelis, I-did, HaagseZwam en De Hofpas beten 6 november de spits af, en bereiden zich de komende tijd voor op toelating tot het register van de Code Sociale Ondernemingen. Tijdens de kick-off bijeenkomst met het thema ‘impact first’ hielden zij zich bezig met het formuleren van een goede impact missie en visie.

Hier vind je meer informatie over de Code Sociale Ondernemingen.

Gepubliceerd op: 12 - 11, 2018

Laatst gewijzigd op: 21 - 11, 2018

comments powered by Disqus