Buy Social Event Den Haag

Buy Social Event Den Haag

Duurzaam Den Haag, Social Enterprise NL en Social Hub Den Haag kijken terug op een geslaagd Buy Social Event op 12 december bij UrbanFarm in Den Haag.

Met het Buy Social Event willen we sociaal inkopen door bedrijven en overheden stimuleren en vraag en aanbod bij elkaar brengen. Meer inkopen bij sociaal ondernemers betekent meer omzet waardoor zij meer impact kunnen maken.

‘Bier is een middel om zoveel mogelijk mensen aan de slag te helpen.’ – Arno Kooij, Brouwerij De Prael

Sociaal ondernemers Ctalents, De Prael, De Koekfabriek, GroenCollect/Stadsgas, Return to Sender, Swink, Talentcoach en Faircasso  pitchten hun bedrijf en gingen in gesprek met de aanwezige MVO managers en inkopers van grote bedrijven.

Sommige bedrijven gaven aan graag te willen maar niet zo goed te weten hoe. Terugkerend motto was ‘Je moet gewoon beginnen, durf het gewoon te doen.’ Concrete voorbeelden van sociaal inkopen hielpen hierbij. Zoals de succesvolle samenwerking tussen HaagseZwam en KPN.

HaagseZwam kweekt oesterzwammen op door KPN geleverd koffiedik. De oesterzwammen en oesterzwam snacks worden verkocht aan winkels en restaurants in de stad. De huisgemaakte ‘Zwambal’ vindt ook gretig aftrek in de kantine van KPN. Bij HaagseZwam werken mensen die door verschillende oorzaken zelf minder makkelijk aan een baan komen. Per fiets wordt een aantal maal per week het koffiedik opgehaald bij KPN en andere bedrijven om vervolgens te verwerken tot een goede basis voor de kweek van oesterzwammen.

HaagseZwam zoekt nog een grote corporate die een samenwerking wil aangaan door het leveren van grote hoeveelheden koffiedik. Een mooie kans om invulling te geven aan MVO beleid. Ben jij of ken jij dit bedrijf? Mail naar info@haagsezwam.nl

Heb je vragen over sociaal inkopen? Mail naar info@socialhubdenhaag.nl

Gepubliceerd op: 19 - 12, 2017

Laatst gewijzigd op: 19 - 12, 2017

comments powered by Disqus