26 september 2017

Impact Startup Fest 2017

Op 25 en 26 september vindt in Den Haag opnieuw het Impact Startup Fest plaats. Het twee dagen durende festival staat in het teken van start-ups en scale-ups die, onder andere, sociale uitdagingen op een innovatie manier aanpakken. Sociaal ondernemers kunnen tijdens het festival kennis maken met een uitgebreid internationaal netwerk van gedreven ondernemers, business leaders, en impact investors. Een uitgelezen kans dus om connecties op te bouwen en nieuwe kansen te creëren voor jouw sociale onderneming.
 

De dag is gevuld met inspirerende keynote speakers, pitch sessies, demonstraties, en workshops. Het draait deze dag helemaal om het verbinden van start-ups en scale-ups met investeerders, internationale organisaties, en corporates. Daarbij is er genoeg aandacht voor de social enterprise sector. Zo wordt de dag geopend door Willemijn Verloop (Social Enterprise NL) en Joost de Kluijver (Closing the loop) met een sessie over impact investing en sociaal ondernemerschap. Daarnaast zullen er diverse interessante deelsessies worden georganiseerd, met onder andere:

Sessie: De financiële reis van een social enterprise
Het financieringsveld voor social enterprises heeft een enorme groei doorgemaakt: een toename van informal impact investors, crowdfunding platforms specifiek voor social enterprises, professionele impactfondsen. Kortom, er lijkt steeds meer kapitaal beschikbaar voor bedrijven die maatschappelijke waarde toevoegen. Maar: Is het makkelijk om financiering te vinden? Jørgen van Rijn (Afval loont), neemt je mee in zijn finance journey. Hij vertelt in welke fase van zijn onderneming welke financiering hij heeft gebruikt. Van eigen geld, bancaire financiering, (strategische) aandeelhouders (equity), crowdfunding, tot impact investment. Welke lessen heeft hij kunnen trekken? Deze sessie geeft praktische inzichten in het vinden van start- en groeikapitaal voor je social enterprise.

Sessie: Buy Social: impact door inkoop
Inkopen bij sociale ondernemingen is een directe en effectieve manier voor bedrijven om impact te creëren. Op basis van best practices en ervaringen van sociaal ondernemers en MVO/inkoop professionals geven Bart Krull (Social Enterprise NL) en Ernesto Spruyt (Tunga) tijdens deze workshop inzicht in de voordelen van sociaal inkopen. Daarnaast vertelt Ernesto hoe Afrikaanse IT-bouwers van Tunga een nieuwe app voor Gaspedaal (onderdeel TMG) hebben gebouwd.

Het Impact Startup Fest is onderdeel van het bredere Startup Fest Europe. Van 25 tot 29 September is  Nederland het epicentrum van globale uitdagingen en de start-ups die deze uitdagingen aanpakken. In het hele land zullen diverse bijeenkomsten georganiseerd worden met elk hun eigen thema.  
 

Gepubliceerd op: 02 - 09, 2017

Laatst gewijzigd op: 25 - 09, 2017